30 Ağustos 2016 Salı

'Bütün çelme takmalara rağmen gelişmemizi sürdüreceğiz'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, trafik kazasında hayatını kaybeden Abdurrahman ve Bekir Delihasan'ın Muradiye Beldesindeki cenaze törenine katıldı. Kahraman, daha sonra ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikasına geçerek burada çalışmalar hakkında bir süre bilgi aldı.

Kahraman daha sonra Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yenişehir Spor Salonu'ndaki törene katıldı.

Burada, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan Fetih Şöleni'nde konuşan Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye çelme takılmak istendiğini belirterek, "Güçleniyoruz, daha da güçleneceğiz. Bütün çelme takmalara rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim satılmışlara rağmen, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz. Devam ediyoruz. Büyük bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz." diye konuştu.

Şanlı bir maziye ve Fatihlere sahip bir neslin bunu bilmek zorunda olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Fatih'i fetihler ile anlayacağız ve böylece gençlerimize yeni Fatihler olma noktasında hız vereceğiz. Kadıköy'de 'DEVLİS' diye bir derneğin ya da teşekkülün bir çalışmasını gördüm. Yani liseli devrimciler. Che Guevara'nın tişörtünü giymişler. Che Guevara, 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da, Arjantin'de faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil, tarihim bir değil."

"Biz Fatihlerin nesliyiz, ahfadıyız"

Fatih Sultan Mehmet tarafından Trabzon İmparatorluğu ile 28 Ağustos 1461'de Rize'nin fethedildiğini aktaran Kahraman, "Biz Fatihlerin nesliyiz, ahfadıyız. Biz esirlerin nesli değiliz. Biz esaret kabul etmeyiz. Fetihleri kutlayacağız. Coşku ile kutlayacağız. Gençlerimize Fatih'i anlatacağız, fetihleri anlatacağız." ifadesini kullandı.

Fetih ruhuna sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Dünya bizi, gelişmemizi istemeyerek engellemeye çalışıyor, çelmeler takıyor. Buna karşı güçlü olursak dururuz. İnşallah öyle olacağız. Biliyorsunuz; Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürütmüştü. Şimdi onun torunu arabaları denizin altından yürütüyor. Trenleri köprünün üstünden yürütecek."

Kaynak - resource: http://iyibirinsan.com/butun-celme-takmalara-ragmen-gelismemizi-surdurecegiz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder