19 Ağustos 2016 Cuma

Bebek Odası Mobilyası

Bebek odası için mobilya alırken öncelikle mobilyaların bebeğe olan uygunluğunu düşünmeniz gerekmektedir. Bebeğinizin güvenliği ve rahatlığı açısından ona en uygun olan bebek odası mobilyası çeşitlerini seçmeniz gerekmektedir. Bebek odalarının bebeğinizin sağlığı açısından da uygun durumda olması gerekmektedir. Odaya gelen gün ışığı, kullanılan boyalar, odanın büyüklüğü, odanın geniş olması bebeğin rahatlığını ve sağlığını etkilemektedir. Bebek odaları mobilyası için seçeceğiniz odanın kendi yatak odanıza yakın olması gerekmektedir. Bunun yanında gürültünün fazla gelmediği bir oda olması bebeğiniz için faydalı olacaktır. Odanın havadar olması ve güneş alması havadar olması açısından önemlidir.

Bebek odası mobilyası seçerken ihtiyaçlara göre bir liste hazırlanmalıdır. Eğer bebek odanız küçük bir oda olacaksa ona göre eşyalar seçilmelidir. Odayı kısıtlayacak, kullanışsız eşyalardan kaçınılmalıdır. Odanın alanını en iyi şekilde kullanabilmek için mobilyaları doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekmektedir. Oda içerisinde yatağın konumu çok önemlidir. Yatağı pencere altına koymamanız gerekmektedir. Yatağı en doğru şekilde konumlandırdıktan sonra dolabı, şifonyeri, rafları, koltuğu yatağa göre konumlandırabilirsiniz. Bebek odası mobilyası seçenekleri arasından size en uygun olan tasarımlara göz atabilirsiniz.

Bebek odası mobilyası üzerinde kullanışmış olan boyanın kalitesine dikkat edilmelidir. Bebek sürekli bu ortamda solunum yapacağı için boyanın solunumuna etki etmemesi gerekmektedir. Mobilyalarda metaller yerine ahşap olan mobilyalar tercih edilmelidir. Metal yapılar bebekte yorgunluğa ve uyku problemlerine neden olabilir. Bebek odasında bulunacak olan mobilyaların güvenli olması çok önemlidir. Bebeğin gece uyurken düşmeyeceği bir beşik ve ileriki yaşlarda onun için tehlike olmayacak olan mobilyalar tercih edilmelidir.

Kaynak - resource: http://iyibirinsan.com/bebek-odasi-mobilyasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder